Paralympische spelen Parijs 2024
14 oktober 2024

Van 30 augustus t/m 7 september heb ik deelgenomen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Op 30 augustus speelde ik mijn eerste wedstrijd van het toernooi. Ik speelde samen met Jinte Bos tegen het Britse duo Lucy Shuker en Abbie Breakwell. We speelden in Suzanne Lenglen, dit is een stadion waar ruim 10.000 toeschouwers in kunnen en alle kaartjes waren die dag uitverkocht. Tussen alle toeschouwers zaten veel vrienden en familie om ons aan te moedigen. Het was echt een bizarre ervaring om in zo’n groot stadion te spelen voor zoveel mensen. De wedstrijd wist we uiteindelijk te winnen met 6-2 6-4, wat betekende dat we in de kwartfinale stonden.

De dag daarna speelde ik de eerste ronde enkel tegen Zhenzhen Zhu. De eerste set verloor ik helaas met 1-6, maar daarna wist ik een goede comeback te maken en won ik de tweede set overtuigend met 6-1. Toen het 0-2 stond in de derde set hadden we een korte break vanwege een regenbui, uiteindelijk verloor ik de derde set helaas met 2-6.

Op 1 september speelden Jinte en ik de kwartfinale dubbel tegen het Japanse duo Manami Tanaka en Yui Kamiji. Manami en Yui waren toch een niveautje te hoog voor ons. We verloren deze wedstrijd met 3-6 0-6.

Het was een hele bijzondere ervaring om mee te mogen doen aan de Paralympische Spelen en in zo’n groot stadion te mogen spelen. Het is een droom die is uitgekomen!


Foto: TeamNL Insta

Hoe kun jij sponsor worden?

Vliegtickets, verblijfkosten, het vele trainen… op jaarbasis kost rolstoeltennis zo’n 25.000 euro. Wilt u hieraan bijdragen en zo laten zien dat het rolstoeltennis een warm hart toe draagt? Er zijn verschillende mogelijkheden die we u graag toesturen. Neem contact op om te bespreken hoe we elkaar kunnen helpen!